maandag 2 mei 2016

KristalKracht: Aventurijn


Het kristal van deze maand is aventurijn. Het is een kwartsachtige steen die meestal groen van kleur is, maar zoals je hierboven kunt zien ook rood en oranje en verder geel, bruin, grijs en blauw kan zijn. De kleuren zijn doorschijnend en hebben een soort glittertjes erin zitten, waardoor die ook één van mijn favoriete edelstenen is!

Aventurijn staat voor heel veel verschillende eigenschappen en zou een steen zijn die je algemene welzijn een behoorlijke boost geeft. De steen zou voorspoed en geluk aantrekken. Het woord aventurijn komt van het latijn 'aventura' wat toeval betekent, maar wat mij vooral doet denken aan het woord avontuur. De steen doet mij dus vooral denken aan levenslust, enthousiasme en creativiteit. 

Hieronder zie je een aantal sieraden met aventurijn.


Zilveren levensboom met aventurijn en granaat met bijpassende oorbellen met appeltjes.


Hanger van oceaanjaspis met een zilveren levensboom erop aan een ketting met grote aventurijnkralen en lint.


Ketting 'Tribe' met een bloedsteen aan een ketting met aventurijn, labradoriet en kunststof kralen.Ketting 'Up' met een ruwe blauwe aventurijn omwikkeld met zilverdraad aan een blauw koord. (VERKOCHT)


KleurenKrachtCadeautje groen met een armband en oorbellen met mosagaat en een aventurijn knuffelsteen.Ketting 'Root' met een rode aventurijn omwikkeld met verzilverd draad aan een ketting van verzilverd draad, granaat en rode glaskralen.

De sieraden zijn te koop in de webshop en op Etsy. Wil je een sieraad in opdracht met aventurijn laten maken? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier hiernaast.


Lees ook eens:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten