donderdag 3 maart 2016

KristalKracht: Fluoriet


De edelsteen die ik deze maand gekozen heb als kristal van de maand is fluoriet, een prachtige steen die heel veel verschillende kleuren kan hebben. De groen en paarse fluoriet komt het meeste voor, maar de steen kan ook donkergeel, blauw of zwart zijn. De steen is glasachtig en doorzichtig zoals je mooi op de foto hierboven kunt zien.

Qua eigenschappen staat deze steen voor een goede concentratie en je bewust worden van kennis die je al wel had, maar die je even weer vergeten was. Een goede steen dus om te dragen tijdens het studeren bijvoorbeeld. De kleuren paars en groen geven samen ook het effect van een goede balans tussen gevoel en verstand.

Hieronder zie je twee ontwerpen die ik al gemaakt heb met fluoriet:


AardeKrachtBoom dromenvanger met fluoriet en een serpentijn als grondsteen. De kleuren van het lint komen precies overeen met die van de fluoriet.


Ketting 'Focus' met een fluoriet knuffelsteen omwikkeld met zilverdraad aan een ketting met fluoriet en kunststof kralen in groen en paars.

De sieraden zijn te koop in de webshop en op Etsy. Wil je een sieraad in opdracht met fluoriet laten maken? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier hiernaast.

Lees ook eens:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten