maandag 7 maart 2016

Doen al die kristallen en kleuren nou echt wat voor je of hoe zit dat?!?


De laatste maanden heb ik geblogd over kleuren, kristallen en wat de associaties en eigenschappen van beide zijn, maar hoe zit dat nou eigenlijk? Doen die kristallen en kleuren nou echt wat voor je?!? In deze blog geef ik daar antwoord op. Voordat we beginnen, benadruk ik hier echter even dat ik in deze blog mijn visie op Kristal- en KleurenKracht geef en dat dat voor jou persoonlijk wel heel anders kan en mag zijn. Zo, dat is gezegd, dus laten we beginnen!

Een aantal jaren geleden raakte ik geïnteresseerd in spiritualiteit en esoterie, waardoor ik weer opnieuw in aanraking kwam met edelstenen. Als kind vond ik stenen - ook de gewone huis-tuin-en-keuken stenen -  al heel erg mooi en interessant. Zo had ik bijvoorbeeld een witte, gladde stenenverzameling en nam ik vaak stenen mee uit de landen waar ik op vakantie was geweest. Het was vooral de schoonheid en de glinstering die me aantrok in de kristallen.

Paars staat voor in jezelf geloven. Lees er hier meer over.
Verder was ik altijd al heel veel bezig met kleur, zoals ik al schreef in deze blog. Ik draag bijvoorbeeld altijd kleding met kleur en combineer het liefste 2 verschillende kleuren, gewoon omdat ik hier zo vrolijk van word en er van geniet. Ook teken en kleur ik heel graag, wat tot uiting komt in mijn intuïtieve tekeningen en kleurboeken.

Doordat ik een paar jaar geleden met spiritualiteit en esoterie in aanraking kwam, kwam ik er ook achter dat er hele boeken en websites zijn geschreven over de eigenschappen en associaties van kristallen en kleuren. Dat vond ik reuze-interessant, maar ik was toch ook wat sceptisch over het hele verhaal, want hoe kunnen dingen nu iets voor je doen. Ik vond het eerlijk gezegd ook een beetje creepy om te bedenken dat dingen zoveel invloed op je zouden kunnen hebben. Gelukkig werkt het zo ook niet.

Een deel van mijn prachtige kristallencollectie.
Bekijk de kristallen hier van dichtbij.

Hoe werkt het dan wel?? Voor mij persoonlijk werkt het zo: ik heb bepaalde associaties vooral bij kleuren. Elke specifieke kleur geeft mij een ander gevoel. Dat geldt ook voor de kristallen. De kleur van een bepaald kristal roept bij mij bepaalde associaties op die dan weer gevoelens en gedachten kunnen oproepen. Aangezien deze 'dingen' - de kleuren en kristallen - meestal positieve associaties, gevoelens en gedachten oproepen, is het een prima hulpmiddel om mezelf aan deze prettige associaties te herinneren op momenten dat ik dat nodig lijk te hebben.

Zo staan de kleur roze en de steen rozenkwarts voor lief zijn voor jezelf en anderen, oftewel (zelf)compassie. Zoals heel veel mensen heb ik daar best wel eens moeite mee, vooral als het gaat om lief zijn voor mezelf. Daarom draag ik graag een rozenkwarts om mezelf hieraan te herinneren. 

Roze en rozenkwarts staat voor: lief zijn voor jezelf en anderen
Ik kies de kleuren van mijn kleding ook heel bewust uit tegenwoordig. Zo draag ik vandaag bijvoorbeeld zwart en petrol. Zwart helpt me om me stevig in mijn schoenen te voelen staan en petrol is één van mijn lievelingskleuren. Ik heb deze kleuren vandaag uitgekozen, omdat ik een afspraak had die ik spannend vond. Zwart en petrol herinnerden mij er vandaag aan om goed mijn grenzen in de gaten te houden en tegelijkertijd toch mezelf te laten zien. 

Welke kleur(en) heb jij nu aan en wat zegt dat over jouw gevoel van vandaag? En wat zijn bijvoorbeeld jouw favoriete kristallen van dit moment? Je kunt de verschillende eigenschappen en associaties die bij die kleuren en kristallen horen opzoeken. Bekijk daarna welke associaties goed bij jou passen en welke jou helpen. In het vervolg kun je die kleuren en/of kristallen inzetten als jouw hulpmiddeltje of geheugensteuntje om jou te helpen je te herinneren aan die prettige associaties.


Kun je wel wat hulp hierbij gebruiken? Je kunt hiernaast het gratis Kleurendagboek incl. 2 mandala kleurplaten aanvragen waarin je deze kleurige geheugensteuntjes zelf kunt gaan ervaren.

Ik lees graag wat jouw ervaringen zijn! Hoe ervaar jij kleuren en kristallen? Heb jij goede ervaringen met de werking of ben je nog wat sceptisch? Laat het me hieronder weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten