maandag 11 januari 2016

Lichtroze en -blauw: De kleuren van 2016

Lichtroze en -blauw zijn uitgeroepen tot de kleuren van het jaar 2016 door Pantone. Deze kleuren staan respectievelijk voor compassie en sereniteit.Pantone is het toonaangevendste kleur instituut in de wereld en elk jaar roepen ze één kleur uit als kleur van het jaar die aangeeft waar we met z'n allen mee bezig zijn op maatschappelijk gebied. Meestal zie je de kleur van het jaar vervolgens overal verschijnen in de mode. Vorig jaar was het Marsala, oftewel wijnrood en dit jaar is er gekozen voor Rozenkwarts en Sereniteit, oftewel lichtroze en -blauw.

Lichtroze en -blauw is een prachtige combinatie die niet alleen geschikt is om te gebruiken als je net een tweeling - meisje én jongen - hebt gekregen. Lichtroze evenals rozenkwarts staat voor compassie, onvoorwaardelijke liefde en vriendelijkheid, terwijl lichtblauw staat voor sereniteit, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid. Beide kleuren schreeuwen niet om aandacht, maar zijn juist heel zacht. Beide zijn ook heel prettig voor je ogen om naar te kijken. Als we Pantone dus mogen geloven, wordt dit een uiterst liefdevol, vredig en zacht jaar!

Als we deze kleuren als inspiratie nemen kunnen we gedurende dit jaar ook even stil staan bij compassie en innerlijke vrede in ons eigen leven. Op welke momenten kun jij wel wat meer compassie en innerlijke vrede gebruiken voor jezelf? Wat zou jij graag willen leren dit jaar en waar zou jij je graag op willen focussen? 

Pasteltekeningen door mij gemaakt met mijn nieuwe pastelkrijt

Als ik voor mezelf spreek wil ik dit jaar graag meer compassie voor mezelf leren voelen als ik bezig ben met mijn intuïtieve tekeningen. Ik merk dat ik nog erg oordelend over mijn werk ben terwijl ik ermee bezig ben en ik merk ook dat dat me in de weg zit. Ik kan veel vloeiender werken als ik me gewoon overgeef aan de flow en geen vooraf bedachte 'regels' heb voor het eindresultaat. Dan worden mijn tekeningen ook een stuk vloeiender!

Verder zou ik graag meer innerlijke vrede willen ervaren in groepen. Zoals veel van mijn lezers (heb ik gemerkt) ben ik hooggevoelig en heb ik soms moeite om heel veel prikkels tegelijk te verwerken. Ik heb mijn leven al een stuk meer ingericht op een manier die goed bij mij past, zodat ik eigenlijk bijna niet meer op een negatieve manier merk dat ik hooggevoelig ben. Als ik me echter in een groep bevind heb ik opeens wel weer volop last van teveel prikkels. Ik zou dus graag willen leren om innerlijke vrede te ervaren terwijl ik omringt word door heel veel mensen en prikkels. Best wel een uitdaging! Maar wel eentje die ik graag aanga dit jaar. 

Lichtroze ketting 'Rosequartz' en lichtblauwe ketting 'Serenity'

Ik vind persoonlijk de kleuren van dit jaar heel mooi en ze inspireren mij ook een stuk meer dan het wijnrode van vorig jaar. Het is natuurlijk helemaal leuk dat de lichtroze kleur door Pantone Rozenkwarts genoemd wordt, de steen van lief zijn voor jezelf en anderen en één van mijn favoriete edelstenen. Daarom maakte ik eerst een ketting van rozenkwarts en besloot ik voor de kleur Sereniteit aquamarijn te nemen gecombineerd met een tijgeroog die een prachtige blauwe glans heeft. Je kunt de kettingen dragen om een geheugensteuntje bij je te dragen die je eraan herinneren meer compassie met jezelf te hebben en innerlijke vrede op te zoeken op momenten dat je dat nodig hebt. Je vindt de kettingen in de webshop.

Ik lees in de reacties graag wat jouw plannen voor 2016 zijn en wat jij vindt van de kleurkeuze voor dit jaar! Als je reageert krijg je altijd een reactie terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten