donderdag 3 december 2015

KristalKracht: Turkoois


De edelsteen van de maand december is turkoois, de steen die zijn naam gaf aan de kleur die hij heeft: turquoise, wat, zoals je weet als je al een tijdje meeleest, mijn lievelingskleur is. Toevallig of misschien wel helemaal niet zo toevallig is turkoois ook mijn geboortesteen, want ik ben jarig op de 19e van deze maand.

Turkoois is een kristal dat een ondoorzichtige turquoise kleur heeft waar ook groene of bruingroene spikkels en vlekken doorheen kunnen zitten. Deze edelsteen staat voor een heleboel mooie eigenschappen en associaties waarvan de belangrijkste voor mij is: je eigen stem laten horen en je eigen waarheid spreken. Je kunt je stem op heel veel verschillende manieren laten horen: niet alleen door te zingen of te spreken, maar ook bijvoorbeeld door je lichaam te bewegen, te schilderen of te tekenen, muziek te maken met instrumenten en zelfs door cadeautjes te geven, kortom alles waarmee je uitdrukking geeft aan wat er binnenin je leeft. Het allerbelangrijkste als het gaat om het laten horen van je eigen stem is dat je een manier kiest die het beste past bij jou op een bepaald moment. 

De manier waarop je jouw waarheid 'spreekt' kan verschillen van moment tot moment, maar meestal heb je één manier die voor jou het allerbelangrijkste is. Heb jij enig idee wat die manier is? Als je geen idee hebt, probeer dan gewoon alles een keer uit: dansen, tekenen, muziek maken, knuffelen, cadeautjes kopen, koken, etc. Het is belangrijk om dat je dingen doet zowel voor jezelf als voor een ander, pas dan voel je wat belangrijk is voor jezelf én een ander. Je komt dan vanzelf uit bij datgene wat het allerbelangrijkste is voor jouzelf. Kun je wel wat ondersteuning hierbij gebruiken? Dan kun je een sieraad met turkoois bij je dragen of iets anders wat een turquoise kleur heeft. Dit herinnert je eraan dat je op zoek bent naar jouw stem. Je herkent vanzelf als je iets hebt gevonden wat bij je past! 

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van turquoise sieraden die in de webshop verkrijgbaar zijn. 


Zilveren levensboom met turkoois verkrijgbaar in 2 groottes. De kleur van deze boom is in het echt nog veel helderder.


Verzilverde ketting met amazoniet en zonnesteen met daaraan een sterling zilveren hanger die turkoois en bloedkoraal bevat. Je krijgt de oorbellen er gratis bij!


KleurenKrachtCadeautje Turquoise met turkoois en bergkristal bestaande uit een armbandje, oorbellen, knuffelsteen én kaart met spreuk en kleurencollage erop.Ketting 'Siren of the Sea' met een chrysopraas omwikkeld met verzilverd draad aan een ketting van verzilverd draad, turkoois, amazoniet, schelp en verschillende andere kralen.


Armband met turkoois nuggets.

De sieraden zijn te koop in de webshop en op Etsy. Wil je een sieraad in opdracht met turkoois laten maken? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier hiernaast.

Lees ook eens:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten