dinsdag 4 augustus 2015

KleurenKracht: Schelpenwit!


Als tegenhanger voor de zwarte edelsteen van de maand bespreek ik vandaag in KleurenKracht de kleur schelpenwit! Op de foto hierboven zie je mijn 'schelpenaltaar' dat ik al jaren in mijn kast van de welbekende meubelgigant bewaar. Elke keer als ik naar het strand ga neem ik een aantal schelpen mee voor mijn verzameling. Die mooie grote schelpen op de voorgrond heb ik als laatste toegevoegd en komen van Schiermonnikoog waar ik in juni met m'n gezin was.

Wit is een kleur waar mensen vrijwel meteen allerlei associaties bij hebben. Waar denk jij meteen aan bij de kleur wit? Waarschijnlijk past dat wel in dit rijtje met eigenschappen en associaties: wit staat voor puurheid, onschuld, maagdelijkheid, schoon zijn, trouw en zuivere liefde. Wit wordt door de meeste mensen dus als een hele positieve kleur gezien. 

Mijn bergkristal cluster die ik ook bewaar op mijn 'schelpenaltaar'
Ik hou ook veel van deze kleur en gebruik wit in allerlei ontwerpen. Witte edelstenen die ik vaak gebruik zijn maansteen en bergkristal, maar er zijn nog meer edelstenen die ook wit zijn zoals: witte calciet, sneeuwkwarts en witte agaat. Wit hoort als kleur bij de zevende of kruinchakra. (Lees hier meer over chakra's.)

Hieronder zie je een aantal ontwerpen waarin ik (schelpen)wit heb gebruikt:


Geen wit natuurlijk, maar wél gemaakt van een schelp, daarom kon deze hanger van een fragment van een schelp omwikkeld met zilverdraad niet ontbreken!


Ketting van bergkristal met een hanger van ruwe quartz omwikkeld met zilverdraad, draagbaar aan 2 kanten


De 'MaanGodin' ketting met maansteen wacht nog steeds op haar draagster! Lees er hier meer over.


Ik draag hier een zilveren hoofdsieraad met een maan ingevuld met maansteen. Dit sieraad kan ook als ketting gedragen worden.

Alle ontwerpen zijn verkrijgbaar in de webshop. Wil je een persoonlijk ontwerp aanvragen? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier hiernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten