woensdag 8 juli 2015

Meer Flower of Life ontwerpen!


De laatste tijd is het wat stiller op mijn blog, omdat ik heel veel ideeën had die allemaal tegelijk chaotisch door mijn hoofd heen tuimelden. Dat betekent meestal dat ik even de tijd moet nemen om alles rustig neer te laten dwarrelen.Temidden van deze schijnbare chaos ben ik vooral bezig geweest met de Flower of Life waar ik al eerder over schreef. Ik was bezig geweest met de grote getekende Bloemen en bedacht dat het ook een cool idee zou zijn om kleinere Bloemen te maken. Daardoor ontstond het bovenstaande ontwerp: een chakrahanger met handgetekende Bloemen elk in een andere kleur van de regenboog. 

Ik heb elke Bloem eerst getekend en daarna geplastificeerd. Vervolgens zijn alle Bloemen aan elkaar geschakeld door middel van gewrapte splitkralen. Achterop elke Flower of Life heb ik een KrachtWoord gezet dat past bij de betreffende chakra. Hieronder zie je en korte samenvatting van waar elke Bloem voor staat:

1e chakra, rood, jaspis, Veiligheid
2e chakra, oranje, carneool, Creativiteit
3e chakra, geel, rutielkwarts, Kracht
4e chakra, groen, aventurijn, Verbondenheid
5e chakra, blauw, apatiet, Expressie
6e chakra, indigo, sodaliet, Visie
7e chakra, paars, amethist, Inzicht

Lees meer over chakra's in deze blogpost.Ik was dus al tekenend en ideeën bedenkend bezig met allerlei Flower of Life ontwerpen toen iemand mij 'toevallig' vroeg of ik voor haar een Bloem wilde maken van draad. Het leek me een grote uitdaging, want het lijkt makkelijk maar dit is een uitermate moeilijk ontwerp om van draad te maken. Uiteraard ging ik de uitdaging graag aan en begon enthousiast met het bovenstaande proefontwerp van aluminiumdraad. Na meerdere pogingen was het eindelijk gelukt!


Vandaag was het zilverdraad aan de beurt. Nog een stukje moeilijker, aangezien zilverdraad veel stugger is dan aluminium. De Bloem is ietwat uit balans zoals je misschien kunt zien, maar toch ben ik erg tevreden over het resultaat. Er zitten heel wat meters draad in! Verder heb ik citrien aan de binnenkant en zonnesteen aan de buitenkant toegevoegd. Het geheel is een prachtig sieraad geworden dat voor 'Zachte Kracht' staat. Deze zal binnenkort te koop zijn in de webshop

Morgen hoop ik aan het ontwerp te kunnen beginnen voor diegene die mij uitdaagde een goudkleurige Bloem des Levens voor haar te maken. Ik heb er zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten